Noldorin lord and Edain lady

Po dlouhé, předlouhé době přichází druhý playlist, tentokrát věnovaný vztahu Caranthira a Haleth (včetně všech mých konspiračních teorií), a příležitost pro vás, zjistit zas o něco líp, co Aredhel poslouchá. (Proč o sobě neustále mluvím ve třetí osobě?) Přeji příjemný poslech.



Komentáře

  1. Už jsem ti říkala, že máš skvělý vkus? Většinu sice znám, ale je to naprosto výborný výběr!Kdy bude další? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opět krásný výběr. Monsters v playlistu sice překvapili, ale proč ne? :)
    Och, ať žijou lidi, co svépomocí shromažďují úžasnou hudbu, která se hodí ke Středozemi!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé! Jednu písničku z toho výběru znám. Konečně teda vím, jak se jmenuje :)

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Dík moc!!!!
    Kdy bude další? No vzhledem k tomu, jak velké časové rozmezí uplynulo mezi tímhle a prvním, tak se na to ani neodvažuju myslet...[2]: Dík. :-) Monsters mě překvapili taky, ale nějak se to přihodilo. :-D[3]: Vážně? Kterou?

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní hudba, skoro bych hned propadl touze zkusit si vytváření podobných seznamů taky. Ale přenechám to tobě, protože něco podobného bych zcela určitě nezvládl ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Toto neber jako něco, co musíš obhajovat, jenom mám potřebu vyflusnout svůj názor (když už jsem si to teda celé poslechla, že jo, to je 38 minut mého života a tak vůbec).
    Fakt se mi líbí E.S.Posthumus. Epické.
    King and Lionheart mě nepřekvapilo. Protože já si pamatuju tvé nadšení tím klipem a tak. Poslouchám to teď v podstatě pořád (je to hned na začátku toho alba, co jsem si stáhla hned po té hodině, kdy se to poslouchalo).
    U té české jsem si nejdřív říkala, no ty vole, kdo to vyje. Ale dost mě to chytlo.
    C21 Fx mě nějak moc nechytlo.
    Nightwish je zbožňovaná klasika. A paradoxně mám radši tyhle "klidné", jako je Islander, Turn Loose the Mermaids...
    Ensiferum je na mě moc hardcore.
    Lost in Life je pro mě objev. Danke.
    Ensiferum podruhé. Ne, neoslovilo mě to.
    I Still Remember má parádní začátek! Ale pak je to takové..nijaké (pro mě).
    Heart of Courage je prostě klasika. Celkově teď hodně poslouchám Two Steps (pusť si Archangel).
    Within Temptation pomalu přicházím na chuť.

    OdpovědětVymazat
  7. [5]: Dík. Myslím, že bys to zvládl, ale klidně to nech na mě. Aspoň budu moct dál předstírat originalitu. :-)[6]: Islander, Turn Loose the Mermaid... Vtipné, že o tom mluvíš- právě tyhle dvě už byly zařazeny do příštího, hodně vzdáleného playlistu... Na "tu českou" jsem měla napoprvé podobný názor- a ano, je to chytlavé. Ensiferum ne? Je vidět, že nejsi pravý metalista, ale neboj- poslechneš si to ještě 5x a pochopíš to kouzlo. :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  8. [4]: Two steps from the hell- Hearth of Courage.
    Pouštěli nám to na táboře pro dokreslení atmosféry (tuším, že zrovna bylo za hru něco jako apokalypsa nebo nálety nepřátelských letadel :))

    OdpovědětVymazat
  9. bantyszobrieissa28. prosince 2014 v 3:34

    [7]: No výborně, to se těším. Tyhle dvě mám asi fakt nejradši (a ještě I Wish I Had an Angel, ale to je klasika). Jen a jen kvůli tobě jsem si poslechla ještě jiné Ensiferovské věci. Hm, ne. Moc metalové na mě :D. Kdo by to byl řekl do jemných elfů, že poslouchají takové ďábelské věci ;)

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Moc metalové? Ale metal je pravá elfská... no tedy, ehm, minimálně trpasličí hudba :D

    OdpovědětVymazat
  11. [8]: Tak to vám pouští na táboře kvalitní hudbu. :-)[9]: Ďábelské věci??? Je vidět, že jsi ještě nepotkala rozlobeného elfa se sluchátkama v uších. Ty vražedné pohledy, co občas házím kolem očividně nejsou dostačující... (Kdybych měla popsat elfy libovolnými adjektivy, jemní by bylo až ve třetí desítce.)[10]: Díky![11]: Metal je definitivně ta pravá elfská hudba. Kdo neposlouchá metal, není elf. (Ani trpaslík, ani skřet, ani... jak nad tím přemýšlím, proč je tolik hudby se středozemskou tematikou metalové????)

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: No, to s tím metalem je možná pravda. Ale hobiti poslouchají hlavně irskou a skotskou hudbu (teda pokud něco poslouchají) :)

    OdpovědětVymazat
  13. bantyszobrieissa30. prosince 2014 v 3:03

    [11]: Myslela jsem moc metalové na mě. Není to zcela úplně můj šálek čaje, když už, tak na to musím mít náladu. Ale jako k Silmarillionu se to hodí rozhodně.[12]: Elfku se sluchátkama potkávám skoro každý všední den. Ale řekla bych, že je zavedená představa, že elf=vysoká, štíhlá, ušlechtilá jemná bytost. A takhle to má, řekla bych, většina fantasy. Podporuje to taky hudba Howarda Shora (jasně že do Rokliny nedají metal, ale ta jemnost a elegance a určitá nadřazenost v té hudbě je). To samé trpaslíci, když se řekne trpasličí hudba, vybaví se mi motivy Morie, můstek a tak. Ale to je jenom mé osobní vnímání, protože já přes hudbu prožívám hrozně moc věcí.

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: "jemní by bylo až ve třetí desítce" :D
    100 % souhlas. Elfové u "konkurence" takoví možná jsou, ale Tolkienův originál s nikým v rukavičkách nejedná. Noldor přešli během svého odchodu z Valinoru jakési nechutné pohoří, jehož jméno jsem už zapomněl a vůbec je nezajímalo, že jich při tom spousta umře na tisíc způsobů. A Thranduil, vládce odnože jejich temných příbuzných je všechno, jenom ne jemný :D

    OdpovědětVymazat
  15. Po dlouhé, předlouhé době jsem se zas dostala ke komentování blogů a čtení článků... A musím říct, že se mi velmi líbí, co Aredhel poslouchá! :)

    OdpovědětVymazat
  16. [13]: To je pravda- přesně to se na hobity hodí.[14]: Příliš velká fixace na film. Ačkoliv Shoreova hudba je nádherná, já si při ní představuju spíš exteriéry.[15]: "konkurence" :-D :-D
    Přesně tak. (pozn. přešli Helcaraxë- ne pohoří, ale ledovou úžinu.)[16]: To jsem opravdu ráda!!!

    OdpovědětVymazat
  17. Výborně.
    Může mi někdo prosím vysvětlit, jak se metál liší od čehokoliv jiného a co je na něm tedy tak děsně (ne)elfího? Zřejmě mám asi špatně informace...[8]: Počkat, o tom jsi někde mluvila... nebylo to ale takový to, co se nám pouštělo na špájině s dobytím Ameriky? Dobytí ráje, tužím?

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Ono toho bylo víc. To víš, tři týdny nemůžeš pouštět jednu písničku pořád dokola...

    OdpovědětVymazat
  19. [19]: Jasně. Nám nepouštěli nic, my jsme zpívali... například Dva havrany :-)

    OdpovědětVymazat
  20. [18]: Ehm, metal se od ostatní hudby liší tím, že je podstatně tvrdší... (ale na druhou stranu, metal není jenom řvaní a chraptění do mikrofonu- jako hudební žánr je mnohem rozmanitější, než si většina lidí, kteří ho neposlouchají, vůbec dovede představit..)
    Spojitost mezi metalem a elfy je... komplikovaná. Někdo si myslí, že žádná není [9]:, já mám ale prostě elfy s metalem spojené- nějak to k sobě patří.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Usínání

Soumračné království

Malenka